Vyöhyketerapia Helsinki

Vyöhyketerapia on hoitomuoto, jossa käsitellään painelemalla ja hieromalla ihmisen kehon ns. heijaste-alueita. Tunnetuin kehon heijastealue on jalkaterä, josta löytyy kaikki ihmiskehon osia ja sisäelimiä vastaavat heijasteet. Heijastealueita löytyy myös kämmenestä, korvalehdestä ja kasvoista.

Vyöhyketerapiaa käytetään helpottamaan lukuisia kehon jännitystiloja. Esimerkiksi niska-hartiaseudun jännitykset, päänsärky, poskiontelovaivat sekä flunssakierre voivat olla vyöhyketerapiassa hoidettavia vaivoja. Lisäksi siitä voi saada apua purentalihasten rentouttamiseen, uupumuksen jälkihoitoon, elimistön aineenvaihdunnan tasapainotta-miseen sekä monenlaisiin muihin stressistä johtuviin elimis-tön ongelmiin. Vyöhyketerapiaa käytetään tukimenetelmänä myös vauvojen koliikkivaivojen helpottamisessa.

Jalkoja käsittelemällä pyritään vaikuttamaan ihmisen aineenvaihduntaan ja hormonitoimintaan sekä samalla rentouttamaan koko kehoa. Käsiä hieromalla helpotetaan rintakehän alueella olevia tuntemuksia ja korvalehtien käsittelyllä tähdätään stressin vaikutusten vähentämiseen koko elimistössä. Parhaimmillaan hoito rentouttaa, vilkas-tuttaa aineenvaihduntaa, auttaa kuona-aineiden poistumista kehosta ja siten vahvistaa elimistön vastustuskykyä.

Hoito on kivutonta ja se toteutetaan pääosin käsin. Joissain tapauksissa voidaan käyttää myös vyöhyketerapiapuikkoja, elektroakupunktiota sekä erilaisia magneetteja.

Hoitokontaktin aluksi kartoitetaan asiakkaan nykyistä elämäntilannetta sekä selvitetään hänen vaivojensa laatua ja omaa tavoitetta hoidolta. Tämän vuoksi ensimmäiseen hoitokertaan on hyvä varata aikaa 1,5 - 2t.

Hoidon aikana on mahdollista keskustella myös ravinnon, elämänrytmin ja liikunnan vaikutuksista henkilökohtaiseen hyvinvointiin sekä miettiä yhdessä erilaisia luonnonmukaisia itsehoidon mahdollisuuksia. Lue lisää:
Artikkeli: Tie kohti terveyttä - Katja Äikäs
Artikkeli: Luonnonmukaisesti tasapainoon - Ilona Ollikkala
Linkki: Tietoa Vauvan vyöhyketerapiasta